17-20 maart 2020 - Jaarbeurs
Beursnieuws / 07 januari 2020

Triple Dutch en ZIGN Innovations nemen uw ontwerp- en productieproces van A tot Z uit handen

Een concept tot een geproduceerd product brengen is een complex proces dat een bron van zorgen kan zijn. Triple Dutch en ZIGN Innovations nemen deze zorgen weg door zowel het ontwerp- als productieproces van A tot Z uit handen te nemen. Hoe de bedrijven dit doen tonen zij op ESEF Maakindustrie en Technishow van 17 tot en met 20 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Triple Dutch is een contract manufacturing dienstverlener. “Wij organiseren voor klanten de productie en levering van producten en halffabricaten, waarbij we ons specifiek richten op elektronica en aanverwante producten. Op basis van onder meer het type product, productievolume, kwaliteitscriteria en bereik van het product zoeken wij de beste fabriek in ons netwerk”, legt Erik Bockweg, directeur van ZIGN Innovations en Triple Dutch uit. Triple Dutch neemt de aansturing van de productie volledig uit handen. “Wij organiseren de productie van A tot Z; de klant heeft hiernaar geen omkijken. Voor de klant is dit aantrekkelijk. Hij werkt met één, lokaal aanspreekpunt en kan rekenen op open en directe communicatie. Met Triple Dutch zijn onze klanten verzekerd van competitieve prijzen en gestroomlijnde sourcing in één inkoopopdracht. Met haar interne engineering mogelijkheden is Triple Dutch in staat een product technisch te beoordelen en verder te optimaliseren voor massaproductie en de benodigde testfaciliteiten te organiseren (DFM/DFT).”

Al jaren vindt de productie van goederen in belangrijke mate plaats in China, waar de arbeidskosten laag zijn. “We merken echter dat Europa – afhankelijk van het product – steeds competitiever kan zijn. Dit geldt vooral bij complexe producten, waarvan de productie in belangrijke mate kan worden geautomatiseerd. Vereist een product veel handwerk? Dan is Azië met het oog op arbeidskosten wellicht aantrekkelijker. Dat is per product verschillend.”

ZIGN Innovations

Triple Dutch is opgericht vanuit zusterbedrijf ZIGN Innovations. “Dit is een engineering bureau dat zich richt op productontwikkeling, van concept tot massaproductie. ZIGN Innovations richt zich specifiek op elektronica en embedded software. Het bedrijf neemt de ontwikkeling van producten van begin tot eind voor rekening”, legt Bockweg uit.

Net als Triple Dutch maakt ZIGN Innovations gebruik van een netwerk van partners. “Wij geloven sterk in ons partnernetwerk. Door met partners samen te werken kunnen wij ons volledig op onze eigen expertise richten: het ontwerpen van elektronica en het begeleiden van het proces. Andere onderdelen van het ontwikkelproces zoals industrial design en mechanical engineering besteden we uit aan specialisten.”

Van concept tot turn-key product

“We merken bij ZIGN Innovations dat klanten behoefte hebben aan een partij die een product niet alleen kan ontwerpen, maar ook produceren en het volledige proces kan uitvoeren. Met Triple Dutch spelen we hierop in; de combinatie van ZIGN Innovations en 3Dutch stelt ons in staat de klant op basis van een concept een turn-key product te leveren.”

Een productontwikkelproces is een complex, kostbaar en grillig proces. “Een goede samenwerking is in dit proces dan ook van cruciaal belang. Zo wil je als klant niet alleen dat een productontwerp voldoet aan jouw specificaties, maar ook dat in het ontwerp rekening wordt gehouden met de produceerbaarheid. Doordat wij met vaste partners werken zijn wij goed bekend met de productieprocessen van deze partijen en houden hiermee in het ontwerpproces rekening.”

“Op dit vlak onderscheiden wij ons van concurrenten. Wij staan bekend om onze no-nonsense proactieve en oplossingsgerichte aanpak. Doordat wij met vertrouwde partijen samenwerken kunnen wij het productieproces optimaal begeleiden en een nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen faciliteren. Dit doen we onder meer voor partijen als Animo Coffee, Inventum en Weldbrush en Braster.”

Braster en Higo

Een voorbeeld van een product waar ZIGN Innovations momenteel aan werkt is Higo, een medisch product wat gebruikers in staat stelt thuis medische testen uit te voeren en de resultaten hiervan ter beoordeling naar een specialist te sturen. Het product is geclassificeerd als Medical Class IIA en is 60601-1 compliant. “ZIGN Innovations is integraal verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit product. Wij managen het project en ontwikkelen zelf alle elektronica en firmware. We hebben een partner uit ons netwerk ingeschakeld om het industrieel ontwerp en mechanische engineering voor hun rekening te nemen”, licht Bockweg toe.

Benieuwd hoe Triple Dutch en ZIGN Innovations u kunnen ontzorgen? Bezoek de bedrijven dan op ESEF Maakindustrie 2020 en Technishow 2020 van 17 tot en met 20 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Auteur: Wouter Hoeffnagel

Deel dit artikel

Meer nieuws

Onzichtbare ‘tatoeage’ slaat medische informatie onderhuids op

Onzichtbare ‘tatoeage’ slaat medische informatie onderhuids op

(productnews)
Medisch & Zorg / 23-01-2020
(productnews)
Een nieuwe onzichtbare ‘tatoeage’ maakt het mogelijk medische informatie onderhuids op te slaan. De gegevens...
Een nieuwe onzichtbare ‘tatoeage’ maakt het mogelijk medische informatie onderhuids op te slaan. De gegevens zijn uit te lezen met behulp van een aangepaste smartphone en hierdoor altijd beschikbaar voor...
Medisch & Zorg / 23-01-2020
Lees meer

Groeimomentum op markt voor elektrische voertuigen verschuift naar Europa

(productnews)
Het momentum op de markt voor elektrische voertuigen verschuift dit jaar van China naar Europa. Autofabrikanten leveren naar...
Het momentum op de markt voor elektrische voertuigen verschuift dit jaar van China naar Europa. Autofabrikanten leveren naar verwachting 2,5 miljoen elektrische auto’s in 2020, een stijging van ruim 20%...
Automotive / 22-01-2020
Lees meer

Startup presenteert eerste werkende contactlens met interactief beeldscherm

(productnews)
Een echt interactief scherm in een contactlens? Het werd tot nu toe onmogelijk geacht. Een Amerikaanse startup heeft het nu...
Een echt interactief scherm in een contactlens? Het werd tot nu toe onmogelijk geacht. Een Amerikaanse startup heeft het nu echter voor elkaar gekregen en gaf de eerste details vorige...
Geen categorie / 21-01-2020
Lees meer

Xyall haalt miljoenen euro’s op voor automatisering tumordissecties

(productnews)
Xyall maakt bekend miljoenen euro’s te hebben opgehaald bij investeerders. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling...
Xyall maakt bekend miljoenen euro’s te hebben opgehaald bij investeerders. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van automatische systemen voor tumordissectie, waarbij monsters worden genomen van tumoren. Tumordissectie is...
Medisch & Zorg / 17-01-2020
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven