Nieuw op de markt: de eerste 3D-geprinte kranen

Leesduur: +/- 2 min.
GROHE wil met behulp van 3D-printing een nieuwe designtrend starten. Vanaf deze maand verkoopt het sanitairbedrijf twee verschillende kranen gemaakt door 3D-metaaldruk. GROHE is hiermee een pionier in de industrie: met 3D-printing luidt het bedrijf een nieuw tijdperk in voor interieur. Geen keuken of badkamer hoeft meer hetzelfde te zijn.

De eerste 3D-geprinte kranen, GROHE Atrio Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D, zijn nu verkrijgbaar. De kranen zijn gemaakt van messing en hebben een slank design. Het ultradunne ontwerp van de GROHE Atrio Icon 3D en het holle interieur in het vertrouwde ontwerp van GROHE Allure Brilliant zorgen ervoor dat de waterstroom eruitziet als een optische illusie. De printer doet er enkele dagen over om de kranen te produceren.

Personalisatie door innovatie

GROHE komt met de nieuwe technologie tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten naar het ontwerpen van keukens en badkamers volgens hun eigen individuele smaak. Personalisatie en innovatie staan hierbij centraal en gaan hand in hand. Met de introductie van 3D-printing brengt GROHE productdesign en het gebruik van water naar een hoger niveau. Michael Seum, Vice President Design bij GROHE, zegt: “Bij GROHE geloven we dat iets compleet nieuws een gedurfde visie nodig heeft. Wat wel of niet mogelijk is, wordt een kwestie van perspectief. Met 3D openen we een compleet nieuwe manier van denken over productontwerp in de toekomst. We overwinnen grenzen door met behulp van 3D-metaalprinting producten te maken die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Deze productiemethode biedt de mogelijkheid om kranen in kleine hoeveelheden te ontwerpen volgens de wensen en persoonlijke smaak van onze klanten. Zo stellen we geen grenzen meer aan individuele personalisatie.”

De limited editions van de GROHE Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond