Modulair ontwerp geeft 3D printer extra mogelijkheden

Leesduur: +/- 1 min
De start-up Mooz wil het gat tussen de goedkopere 3D printers en de kostbare industriële uitvoering gaan opvullen met een modulair 'all-in-one' ontwerp. Deze printer, afkomstig van een Koreaans bedrijf, is uitgevoerd met een verwisselbare kop waardoor eenvoudig kan worden gewisseld tussen meerkleuren 3D-printen, CNC-snijden (8.000 toeren/minuut, 0-5 mm diep) en lasergraveren (250 mW-laser).
Mooz line-up

De machine wordt in eerste instantie geleverd in drie basis uitvoeringen. De Mooz 1 biedt mogelijkheden voor eenvoudige 3D-printopdrachten en CNC- en laserbewerkingen met één verticale arm. De Mooz 2 biedt daarnaast een extra verticale arm voor een hogere nauwkeurigheid en stabiliteit. Mooz 3 tenslotte is volledig anders; het 3 koloms-ontwerp biedt weliswaar geen ruimte voor de CNC- of laserkoppen, maar werkt wel met twee verschillende kleurenfilamenten tegelijk.

Mooz besturing

Elk van de Mooz-uitvoeringen is voorzien van een smartphone-achtig besturingspaneel met USB-aansluiting. Met het insteken van de USB-kabel kunnen ontwerpen, parameters, en dergelijken eenvoudig worden geüpload. Alle onderdelen van de Mooz zijn vervaardigd van aluminium. De printers zelf hebben zeer nauwkeurige stappenmotoren en lineaire geleidingen zodat de trillingen tot een minimum beperkt blijven: de printer werkt met een nauwkeurigheid van 0,02 mm.

Bron: Mooz

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond