Mobile Graphene Container System maakt grafeenproductie op iedere locatie mogelijk

Leesduur: +/- 2 min.
GrapheneCA introduceert het Mobile Graphene Container System. Met dit systeem kunnen bedrijven op iedere gewenste locatie in eigen beheer grafeen produceren.
Grafeen (bron foto: Pixabay / seagul)

Grafeen (bron foto: Pixabay / seagul)

Grafeen is een materiaal met bijzondere eigenschappen. Zo is het materiaal 200 keer sterker dan staal, terwijl het tegelijkertijd flexibel en dun is. Ook heeft grafeen een hoge thermische en elektrische geleidbaarheid. Deze eigenschappen maken het materiaal geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Denk hierbij aan elektronica zoals touchscreens en accu's. Het materiaal kent echter ook medische toepassingen. Zo kan grafeen worden gebruikt om medicatie door het lichaam te vervoeren.

Lage productiecapaciteit en groot volume

Een obstakel voor het gebruik van grafeen is volgens GrapheneCA onder meer de relatief lage beschikbare productiecapaciteit. Ook wijst het bedrijf op het grote volume van grafeen, wat logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Met het Mobile Graphene Container System speelt het bedrijf hierop in. 

Het Mobile Graphene Container System is een productiesysteem voor grafeen dat volledig in een vrachtwagentrailer is verwerkt en hierdoor mobiel is. Dit maakt het mogelijk op iedere gewenste locatie en onder iedere weersomstandigheid grafeen te produceren. Om gebruik te maken van het Mobile Graphene Container System hebben gebruikers slechts twee dingen nodig:

  • Een energiebron zoals elektriciteit, diesel of biodiesel
  • Een watertoevoer

Meer flexibiliteit

Het productiesysteem biedt klanten volgens GrapheneCA verschillende voordelen. Zo zijn zij voor de productie van grafeen niet langer afhankelijk
van derde partijen zoals een productiepartner of logistiek bedrijf. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk sneller te schakelen, bijvoorbeeld door direct na het binnenkomen van een order met de productie van een lading grafeen te kunnen beginnen. Ook hebben klanten meer controle over de kwaliteit van het geproduceerde grafeen en de productiekosten. 

Met het Mobile Graphene Container System richt het Amerikaanse bedrijf zich op twee doelgroepen: industriële productie en de high tech industrie. Zo kan het systeem door de industrie worden gebruikt om onder meer cement, coatings, epoxyhars en composietmateriaal te produceren. In de high tech industrie richt GrapheneCA zich met haar systeem op onder meer de productie van sensoren, waterfiltratiesystemen, electronica, warmtetoepassingen en energie-opslag. 

Tot 12 ton grafeenpasta per maand

Voor beide doelgroepen kan het bedrijf productiesystemen leveren. Voor productie op industriële schaal levert het bedrijf een Mobile Graphene Container System met een productiecapaciteit tot 12 ton grafeenpasta of 4 ton grafeenpoeder per maand. Het systeem bestaat uit modules van 6 tot 12 meter lang, is schaalbaar en kan daardoor worden afgestemd op de wensen van de klant. Voor de high tech industrie levert GrapheneCA een kleinere variant van dit systeem, dat bestaat uit één container van 12 meter lang. Dit systeem biedt een productiecapaciteit vanaf 250kg per maand, met een maximum van 1 ton grafeenpoeder per maand. Met het systeem kan zowel grafeen als het derivaat grafeenoxide produceren.

Auteur: Wouter Hoeffnagel

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond