Mitsubishi en Fraunhofer presenteren nieuw slim systeem voor productieomgevingen

Leesduur: +/- 3 min.
Mitsubishi Electric en Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) hebben een slim informatiesysteem ontwikkeld dat informatie rechtstreeks vanaf de CNC-besturing naar de machine-operator stuurt. Dit zorgt ervoor dat de operator minder tijd nodig heeft om een beslissing te maken en zelfs voor hem onbekende taken sneller kan oplossen.
Mitsubishi en Fraunhofer presenteren nieuw slim systeem voor productieomgevingen

Het onverwachts uitvallen van een machine kost een bedrijf veel geld. Het is dan aan de machine-operator om ter plekke de juiste beslissing te nemen en zo de machine weer aan de praat te krijgen. In de regel kan de oorzaak van een storing op betrouwbare wijze worden geïdentificeerd en de optimale oplossing worden bedacht wanneer alle relevante informatie is verzameld.

Smart glasses of tablet

De Fraunhofer IPT en Mitsubishi Electric hebben samengewerkt om een systeem te ontwikkelen dat alle relevante informatie die nodig is voor de machine-operator te verzamelen op mobiele terminals en het in verwerkte vorm te presenteren: via smart glasses of een tablet ziet de medewerker direct wat er aan de hand is of welke stappen hij moet nemen. Het nieuwe systeem werkt met commercieel beschikbare smart glasses en tablets die een Android besturingssyteem gebruiken en is inmiddels gereed om te worden geïntegreerd in industriële productieomgevingen. 

Downtime verlagen

De slimme apparaten communiceren direct met de machinebesturingsunit van Mitsubishi. Zodoende kunnen medewerkers in real time zien wanneer taken voltooid zijn, storingen gaan plaatsvinden, een machinedeur niet goed is gesloten of wanneer onderhoudswerkzaamheden staan ingepland. Het systeem informeert de machine operator direct via een pop-up op de CNC-besturing en biedt indien nodig hulp aan. Zo kan hij een stap-voor-stap uitleg krijgen over hoe een onderdeel vervangen moet worden (in video of tekst). Hierdoor kunnen gebruikers een probleem snel zelf oplossen en hoeven zij hun andere werkzaamheden niet lang stil te leggen. Bedrijven die het systeem implementeren, kunnen daarmee de downtime van machines verlagen, productieorders accurater inplannen en producten sneller produceren. 

Onderdelen controleren

Het systeem ondersteunt de operator niet alleen in het geval van storingen en reparaties, maar houdt ook individuele machine-onderdelen real time in de gaten. De slimme apparaten kunnen de status van de componenten continu en op elk gewenst moment monitoren. Operators kunnen zodoende actie ondernemen voordat een dreigende fout optreedt of door het systeem geïnformeerd worden dat een onderdeel minder slijtage heeft dan eerder werd aangenomen waardoor de operator kan besluiten om onderhoudswerkzaamheden te verplaatsen. 

Op het nieuwe systeem is het ook mogelijk om educatie- en trainingsmateriaal toegankelijk te maken. Het personeel breidt hun kennis daarmee direct tijdens het werk uit en kunnen dit ook toepassen. Nieuwe en ongetrainde medewerkers kunnen tijdens hun eerste dag al onafhankelijk leren en werken. De brillen helpt het ervaren personeel bovendien bij het opereren van complexe machines. 

Mitsubishi Electric en het Fraunhofer IPT presenteren het systeem voor het eerst tijdens de EMO 2017 (hal 25, stand B94). Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het systeem, kunnen het hier testen met verschillende slimme apparaten.

 

Door: Kelly Bakker

Bron + foto: Fraunhofer IPT/Mitsubishi

 

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond