Eerste all-electric toeristenboot bij Niagara watervallen

Leesduur: +/- 2 min.
De schepen van Maid of the Mist varen al decennialang naar de Niagara watervallen met aan boord honderden bezoekers die op een spectaculaire wijze door de mist kennis kunnen maken met de natuurkracht van de watervallen. Binnenkort kan dat ook vanaf een volledig elektrische boot.
Maid of the Mist

Maid of the Mist is de veelbelovende naam van de eerste all-electric boot die door de mist rondom de Niagara watervallen gaat varen.

Bron: Maid of the Mist

Bezoekers van de Niagara watervallen kunnen binnenkort op een milieuvriendelijkere manier binnen handbereik komen van het kolkende water en de oerkrachten van de Niagara watervallen. Het toerismebedrijf Maid of the Mist staat op het punt om een paar volledig elektrische boten te lanceren. De boten kennen geen CO2-uitstoot  en besparen de bezoeker het motorgeluid en de uitlaatgassen die onlosmakelijk verbonden zijn met de traditionele 'rondvaartboten'. Zo wordt de natuur gespaard bij het bewonderen van het natuurschoon.

De nieuwe catamaranachtige boten worden nu in de Amerikaanse staat Wisconsin gebouwd en zijn naar verluidt de eerste volledig elektrische passagiersschepen die in de Verenigde Staten worden gebouwd. Aan de wal worden de lithium-ionbatterijen opgeladen met een laadsysteem waarmee de accu's aan boord in slechts zeven minuten een capaciteit van 80 procent bereiken. Voor een attractie die jaarlijkse tientallen miljoenen bezoekers trekt is de korte doorlooptijd van groot belang.

Maid of the Mist wil voorop lopen met de implementatie van groene technologie. Bedoeld om de natuur te bewonderen, is het vanzelfsprekend dat de schepen van het bedrijf de natuur ook zoveel mogelijk ontzien. De passagiers maken aan boord van de schepen bovendien kennis met één van de schoonste en grootste energiebronnen die er bestaat: waterkracht .

De boten worden in modules gebouwd. Deze worden naar een productie- en assemblagefaciliteit nabij de Niagara watervallen vervoerd voor montage . Naar verwachting worden de schepen in september in gebruik genomen. De schepen kan twee oudere schepen uit 1990 en 1997 vervangen.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond