Drijvende villa op zonne-energie

Leesduur: +/- 1 min
De Australische ontwerper en bootliefhebber Chuck Anderson ontwikkelde een prachtige drijvende villa gelegen. De Lilypad is speciaal ontworpen als exclusief privé-uitje in een idyllische omgeving. Interessant voor lezers met een groen hart: de woonboot draait volledig op zonne-energie.
Deze drijvende woonboot draait volledig op zonne-energie

Deze drijvende villa is dankzij zonne-energie onafhankelijk van het stroomnet

Bron: Lilypad Palm Beach

Volgens de ontwerper is de drijvende villa een beetje een wereldprimeur. Belangrijkste verschil met veel Europese tegenhangers is het feit dat de villa volledig op zonne-energie is aangewezen en er geen brandstof aan boord is zonder afbreuk te doen aan luxe en functionaliteit.

De Lilypad-villa is bereikbaar met een bootje en beschikt over een groot buitenterras, compleet met barbecueplaats, een eethoek met 10 zitplaatsen, een zithoek en grote buitenparasols een ontspannen middagje op het buitenterras. Houten vlonders omringen het huis dat ook beschikt over een klein duikplatform.

Op de inrichting en afwerking van het interieur is niet beknibbeld. Hiertoe bedacht Anderson een ontwerp dat lijkt op een twee verdiepingen tellende, moderne woning. De woning ligt voor anker maar kan in voorkomende gevallen ook worden verplaatst naar een andere ligplaats. Het exterieur is afgewerkt met hout en is voorzien van een 3,20 m hoge glazen vouwdeuren. Binnen is de villa voorzien van een grote zithoek met flatscreen tv en houten vloeren. Aan de woonkamer grenst een volledig ingerichte moderne keuken met uitzicht over het water. Naast een grote ‘master’ slaapkamer is er een luxe badkamer en gereguleerde wijnkelder.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond