Bert: Wonen in een boomhut

Leesduur: +/- 2 min.
Bert kennen we natuurlijk allemaal als trouwe vriend van Ernie in Sesamstraat of van de Minions. De Bert van het Oostenrijkse Studio Precht is op deze figuur geïnspireerd: een mini-woning die vrij kan worden ingedeeld en niet is aangewezen op openbare voorzieningen. De plaatsing in bomen maakt het een exclusieve boomhut.
Bert is geïnspireerd op Sesamstraat en de Minions

Wonen in een boomhut kan nu ook fraai met Bert

Bron: Studio Precht / Baumbau

Bert werd ontworpen voor Baumbau, een startende onderneming die zich specialiseert in toeristische mini-woningen en boomhutten. De vormgeving is stapelbaar waardoor de woningen op elkaar een soort toren vormen. De standaard-uitvoering is van hout, maar varianten met staal zijn ook mogelijk. Wat opvalt zijn de ronde vormen, de bekleding van de wanden met houten dakpannen en het groene dak. Het geheel oogt lichtvoetig en transparant.

De benedenverdieping is toegankelijk via een trap en biedt plaats aan een composteertoilet en een waterzuiveringssysteem. De twee daarboven gelegen verdiepingen zijn voorzien van een kitchenette, zit-, slaap- en werkruimte. De bovenste verdieping is uitgevoerd als daktuin. Verder is er een bescheiden balkonnetje met ruimte voor stoelen. Het aardige is dat de indeling eenvoudig kan worden aangepast. De woningen worden modulair gebouwd waardoor de indeling zeer flexibel is.

Door die modulariteit kan nagenoeg op elke klantvraag worden ingespeeld. De opdrachtgever informeert de architecten over het gewenste programma, zoals slaapkamers, keuken, woonkamer, bibliotheek en badkamer, waarna ze direct verschillende variaties van de inrichting kunnen maken met alle benodigde informatie over kosten, grootte, planning, etc. Dat geeft opdrachtgevers al in een zeer vroeg stadium inzicht in zaken.

Bert kan optioneel worden uitgerust met een composteertoilet en zonnepanelen. Het is de bedoeling dat Bert vanaf begin 2020 leverbaar is.

Geef jouw mening

Bij je reactie wordt je achternaam niet getoond