maart 2022 - Jaarbeurs
Automotive / 11 januari 2022

De navigatie die met alles rekening houdt

Je bent de trotse bezitter van een elektrische auto. Dan herken je het volgende vast. Steeds heb in je achterhoofd of het einddoel wel haalbaar is met de batterijload die je hebt. Moet je onderweg herladen, of juist niet? Alle omstandigheden tijdens de rit hebben invloed op het verbruik. Smart EV Routing van WirelessCar houdt met alle variabelen rekening.

WirelessCar – een samenwerking van Volkswagen en Volvo – brengt diverse data bij elkaar en berekent continu de impact op het verbruik van de auto. Indien nodig is er actieve route-aanpassing, zodat je nooit zonder ‘juice’ komt te staan.

Externe factoren

De complexiteit van het optimaliseren van de route tijdens langere ritten blijft voor veel mensen een obstakel. Elektrische voertuigen laden allen met verschillende snelheden op. Ook externe factoren zoals het weer, de wegomstandigheden en de hoogte beïnvloeden het energieverbruik en de actieradius van de auto op onvoorspelbare manieren. De laadinfrastructuur van vandaag moet ook groeien om aan de toenemende vraag van EV-rijders te voldoen.

Chauffeurs kunnen nu gerust op pad gaan. Zij beschikken niet alleen over laadlocaties, maar er wordt ook rekening gehouden specifieke voertuiggegevens en persoonlijke routevoorkeuren? Dit samenwerkingsverband van producenten Volvo en Volkswagen heeft in ieder geval tot doel de rit zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Het is natuurlijk de vraag of het ontbreken van deze technologie er in de toekomst toe zal leiden dat de verkoop van EV’s stagneert. Of misschien wel minder wordt. Tegelijkertijd is het kunnen gebruiken ervan wel een heel mooie stap in de richting van duurzaam autogebruik.

Leverancier WirelessCar is wereldwijd een grote speler. WirelessCar heeft meer dan 8 miljoen aangesloten auto’s in meer dan 100 landen. En beschikt over uitgebreide kennis over rijgedrag en toepasselijkheid. Die kennis wordt gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe duurzame producten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Eindhoven krijgt fabriek voor slim adaptief glas

Eindhoven krijgt fabriek voor slim adaptief glas

(PARTNER NIEUWS)
Algemeen / 17-05-2022
(productnews)
eLstar Dynamics, gespecialiseerd in de productie van zogeheten smart adaptief glas, opent haar eerste...
eLstar Dynamics, gespecialiseerd in de productie van zogeheten smart adaptief glas, opent haar eerste inktproductiefaciliteit in Eindhoven. De locatie krijgt een capaciteit voor het produceren van voldoende inkt voor 300.000...
Algemeen / 17-05-2022
Lees meer

Demofabriek maakt plastic-vervanger uit afvalwater

Demofabriek maakt plastic-vervanger uit afvalwater

(PARTNER NIEUWS)
Algemeen / 16-05-2022
(productnews)
Op het terrein van HVC in Dordrecht is een demofabriek geopend. Doel is om uit natuurlijke reststoffen een nieuwe...
Op het terrein van HVC in Dordrecht is een demofabriek geopend. Doel is om uit natuurlijke reststoffen een nieuwe natuurlijke plastic-vervanger te produceren. De reststoffen zijn afkomstig uit afvalwater. Het...
Algemeen / 16-05-2022
Lees meer

Adequaat beheer van machine-identiteiten cruciaal in digitale transformatie

(productnews)
Het aantal machine-identiteiten binnen organisaties groeit met 42% op jaarbasis, blijkt uit onderzoek onder 1.000...
Het aantal machine-identiteiten binnen organisaties groeit met 42% op jaarbasis, blijkt uit onderzoek onder 1.000 CIO’s in opdracht van Venafi. De industrie is hierop geen uitzondering. Kevin Bocek, Vice President,...
High tech / 16-05-2022
Lees meer

Bosch investeert honderden miljoenen in groene waterstof

Bosch investeert honderden miljoenen in groene waterstof

(PARTNER NIEUWS)
Energie / 16-05-2022
(productnews)
Het Duitse Bosch zet in op groene waterstof. Het bedrijf investeert tot 500 miljoen dollar in de ontwikkeling van...
Het Duitse Bosch zet in op groene waterstof. Het bedrijf investeert tot 500 miljoen dollar in de ontwikkeling van componenten van elektrolysers and onderdeel van zijn Mobility Solutions-divisie. “We kunnen...
Energie / 16-05-2022
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven