maart 2022 - Jaarbeurs
Automotive / 11 mei 2023

Nyobolt wil laadtijd van EV’s verkorten naar minuten

Als het aan Nyobolt ligt kunnen we EV’s op termijn in slechts enkele minuten volledig volladen. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in batterijtechnologie gaat een samenwerking aan met het ontwerpbureau CALLUM. Samen werken zij aan een conceptvoertuig waarin de batterijtechnologie van Nyobolt is geïntegreerd.

Wie is Nyobolt?

Nyobolt is een Brits bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van batterij- en oplaadtechnologie. Het bedrijf is in 2019 opgericht door hoogleraar Clare Grey, DBE, FRS en Dr. Sai Shivareddy.

Het bedrijf stelt zichzelf hierbij als missie laadtijden te lijf te gaan en fors te reduceren. Het richt zich hierbij op uiteenlopende toepassingen van batterijen. Denk hierbij aan elektrisch gereedschap en huishoudelijke apparatuur tot elektrische voertuigen en industriële robots.

In slechts enkele minuten opladen

Het bedrijf wil onder meer laadtijden sterk verkorten en terugdringen van uren naar slechts minuten. Daarnaast wil het de levensduur van accu’s verlengen, wat de total cost of ownership (TCO) moet verlagen.

Ook richt Nyobolt zich op het vergroten van de energiedichtheid van accu’s. Accu’s moeten hierdoor met dezelfde capaciteit zowel kleiner als lichter zijn. Dit vereenvoudigt het verwerken van de accu’s in producten, waaronder elektrische voertuigen.

Wie is CALLUM?

Nyobolt gaat een samenwerking aan met CALLUM, een ontwerpbureau opgericht door ontwerper Ian Callum. Callum is een Britse auto-ontwerper die eerder werkzaam was voor Ford, TWR, Aston Martin en Jaguar Cars (het latere Jaguar Land Rover).

In 2019 richtte Callum CALLUM op, dat zich richt op het ontwerpen van een breed scala aan producten. Zo was het bedrijf eerder betrokken bij het ontwerp van de Aston Martin Vanquish 25 en de BARQ Mobility 2.0 elektrische scooter, maar ook een voertuig voor het raceteam Prodrive. Denk echter ook aan fietsen, stoelen en drankflessen.

Samen werken de partijen aan een conceptvoertuig. Hiermee willen Nyobolt en CALLUM laten zien hoe de technologie van Nyobolt in passagiersvoertuigen inzetbaar is. Nyobolt en CALLUM presenteren dit ontwerp in juni 2023. Het ontwerp is van de hand van Julian Thomson, die inmiddels ontwerpdirecteur bij General Motors Advanced Design Europe is. Het concept is ontwikkeld en uitgevoerd door CALLUM.

Oplaadtijden terugbrengen van uren naar minuten

“Bij Nyobolt ontsluiten we het potentieel van batterijtechnologie om innovaties aan te drijven die niet kunnen wachten. De snelle omschakeling naar elektrische voertuigen op batterijen over de hele wereld is een goed voorbeeld van een industrie die onze gepatenteerde batterij nu nodig heeft om de oplaadtijden terug te brengen van uren naar enkele minuten”, zegt Dr. Sai Shivareddy, CEO van Nyobolt.

Shivareddy: “Samenwerken met een gevestigde naam als CALLUM en gebruik maken van zijn ervaring en expertise op het gebied van zowel auto-ontwerp als engineering gaat ons strategische doel om de acceptatie in deze sector veilig te stellen, ondersteunen.”

David Fairbairn, algemeen directeur bij CALLUM: “We blijven het opladen, de toegang tot batterijmaterialen en de achteruitgang van de batterij zien als pijnpunten in de overgang naar elektrische voertuigen. De baanbrekende batterijtechnologie van Nyobolt biedt de auto-industrie een oplossing voor deze enorme uitdagingen. In de komende maanden gaan we de overtuigende voordelen van deze nieuwe technologie voor de sector en voor automobilisten illustreren.”

Auteur: Wouter Hoeffnagel
Beeld: Pixabay / geralt

Deel dit artikel

Meer nieuws

Hybride- of op kantoor werken. De meningen zijn verdeeld.

Hybride- of op kantoor werken. De meningen zijn verdeeld.

(PARTNER NIEUWS)
Algemeen / 30-05-2023
(productnews)
Meer dan de helft (58%) van beslissers bij Nederlandse organisaties ziet het liefst dat de medewerkers weer volledig op...
Meer dan de helft (58%) van beslissers bij Nederlandse organisaties ziet het liefst dat de medewerkers weer volledig op kantoor komen werken. Dat blijkt uit recent onderzoek van digital services...
Algemeen / 30-05-2023
Lees meer

Acht EU-lidstaten willen Euro 7-uitstooteisen afzwakken

Acht EU-lidstaten willen Euro 7-uitstooteisen afzwakken

(PARTNER NIEUWS)
Automotive / 30-05-2023
(productnews)
Acht lidstaten van de Europese Unie (EU) keren zich tegen de Euro 7-uitstooteisen die de Europese Commissie wil invoeren. De...
Acht lidstaten van de Europese Unie (EU) keren zich tegen de Euro 7-uitstooteisen die de Europese Commissie wil invoeren. De landen willen de norm afzwakken en stellen dat deze een...
Automotive / 30-05-2023
Lees meer

TU/e en NXP gaan samenwerken aan nieuwe technologie voor draadloze communicatie

(productnews)
TU/e en NXP Semiconductors ondertekenden onlangs een intentieovereenkomst. Hiermee hebben de partijen hun ambitie...
TU/e en NXP Semiconductors ondertekenden onlangs een intentieovereenkomst. Hiermee hebben de partijen hun ambitie uitgesproken om samen een nieuwe, grensverleggende generatie technologie te ontwikkelen voor draadloze communicatie. Dit zal gebeuren...
High tech / 29-05-2023
Lees meer

Thuismonitoring bij chronisch hartfalen halveert aantal ziekenhuisopnames

(productnews)
Een op afstand uitleesbare sensor in de longslagader kan voor patiënten met chronisch hartfalen uitkomst bieden. De sensor...
Een op afstand uitleesbare sensor in de longslagader kan voor patiënten met chronisch hartfalen uitkomst bieden. De sensor kan het aantal ziekenhuisopnames van patiënten halveren. Ook verbetert de levenskwaliteit van...
Medisch & Zorg / 29-05-2023
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven