maart 2022 - Jaarbeurs
Automotive / 11 mei 2023

Nyobolt wil laadtijd van EV’s verkorten naar minuten

Als het aan Nyobolt ligt kunnen we EV’s op termijn in slechts enkele minuten volledig volladen. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in batterijtechnologie gaat een samenwerking aan met het ontwerpbureau CALLUM. Samen werken zij aan een conceptvoertuig waarin de batterijtechnologie van Nyobolt is geïntegreerd.

Wie is Nyobolt?

Nyobolt is een Brits bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van batterij- en oplaadtechnologie. Het bedrijf is in 2019 opgericht door hoogleraar Clare Grey, DBE, FRS en Dr. Sai Shivareddy.

Het bedrijf stelt zichzelf hierbij als missie laadtijden te lijf te gaan en fors te reduceren. Het richt zich hierbij op uiteenlopende toepassingen van batterijen. Denk hierbij aan elektrisch gereedschap en huishoudelijke apparatuur tot elektrische voertuigen en industriële robots.

In slechts enkele minuten opladen

Het bedrijf wil onder meer laadtijden sterk verkorten en terugdringen van uren naar slechts minuten. Daarnaast wil het de levensduur van accu’s verlengen, wat de total cost of ownership (TCO) moet verlagen.

Ook richt Nyobolt zich op het vergroten van de energiedichtheid van accu’s. Accu’s moeten hierdoor met dezelfde capaciteit zowel kleiner als lichter zijn. Dit vereenvoudigt het verwerken van de accu’s in producten, waaronder elektrische voertuigen.

Wie is CALLUM?

Nyobolt gaat een samenwerking aan met CALLUM, een ontwerpbureau opgericht door ontwerper Ian Callum. Callum is een Britse auto-ontwerper die eerder werkzaam was voor Ford, TWR, Aston Martin en Jaguar Cars (het latere Jaguar Land Rover).

In 2019 richtte Callum CALLUM op, dat zich richt op het ontwerpen van een breed scala aan producten. Zo was het bedrijf eerder betrokken bij het ontwerp van de Aston Martin Vanquish 25 en de BARQ Mobility 2.0 elektrische scooter, maar ook een voertuig voor het raceteam Prodrive. Denk echter ook aan fietsen, stoelen en drankflessen.

Samen werken de partijen aan een conceptvoertuig. Hiermee willen Nyobolt en CALLUM laten zien hoe de technologie van Nyobolt in passagiersvoertuigen inzetbaar is. Nyobolt en CALLUM presenteren dit ontwerp in juni 2023. Het ontwerp is van de hand van Julian Thomson, die inmiddels ontwerpdirecteur bij General Motors Advanced Design Europe is. Het concept is ontwikkeld en uitgevoerd door CALLUM.

Oplaadtijden terugbrengen van uren naar minuten

“Bij Nyobolt ontsluiten we het potentieel van batterijtechnologie om innovaties aan te drijven die niet kunnen wachten. De snelle omschakeling naar elektrische voertuigen op batterijen over de hele wereld is een goed voorbeeld van een industrie die onze gepatenteerde batterij nu nodig heeft om de oplaadtijden terug te brengen van uren naar enkele minuten”, zegt Dr. Sai Shivareddy, CEO van Nyobolt.

Shivareddy: “Samenwerken met een gevestigde naam als CALLUM en gebruik maken van zijn ervaring en expertise op het gebied van zowel auto-ontwerp als engineering gaat ons strategische doel om de acceptatie in deze sector veilig te stellen, ondersteunen.”

David Fairbairn, algemeen directeur bij CALLUM: “We blijven het opladen, de toegang tot batterijmaterialen en de achteruitgang van de batterij zien als pijnpunten in de overgang naar elektrische voertuigen. De baanbrekende batterijtechnologie van Nyobolt biedt de auto-industrie een oplossing voor deze enorme uitdagingen. In de komende maanden gaan we de overtuigende voordelen van deze nieuwe technologie voor de sector en voor automobilisten illustreren.”

Auteur: Wouter Hoeffnagel
Beeld: Pixabay / geralt

Deel dit artikel

Meer nieuws

EU-besluit over importheffingen op Chinese EV’s deze week verwacht

(productnews)
De Europese Commissie neemt naar verwachting deze week een definitief besluit over mogelijke importheffingen op elektrische...
De Europese Commissie neemt naar verwachting deze week een definitief besluit over mogelijke importheffingen op elektrische voertuigen (EV’s) van Chinese makelij. Het wil hiermee naar eigen zeggen een gelijk speelveld...
Automotive / 11-06-2024
Lees meer

Gemiddelde verkoopprijs van industriële robots daalt

Gemiddelde verkoopprijs van industriële robots daalt

(PARTNER NIEUWS)
High tech / 11-06-2024
(productnews)
Meer dan 500.000 industriële robots zijn in 2023 wereldwijd verscheept. Het aantal is ongeveer gelijk aan 2022. Wel is de...
Meer dan 500.000 industriële robots zijn in 2023 wereldwijd verscheept. Het aantal is ongeveer gelijk aan 2022. Wel is de gemiddelde verkoopprijs van industriële robots in het afgelopen jaar gedaald....
High tech / 11-06-2024
Lees meer

Hoogste woontoren in aanbouw

Hoogste woontoren in aanbouw

(PARTNER NIEUWS)
Bouw & Constructie / 10-06-2024
(productnews)
In Dubai staat al het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, en nu is bekend geworden dat binnenkort ook ’s...
In Dubai staat al het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, en nu is bekend geworden dat binnenkort ook ’s werelds hoogste wolkenkrabber met woningen in Dubai zal verrijzen....
Bouw & Constructie / 10-06-2024
Lees meer

DARPA test nieuwe robot-onderzeeër

DARPA test nieuwe robot-onderzeeër

(PARTNER NIEUWS)
Scheepsbouw & Offshore / 10-06-2024
(productnews)
DARPA heeft eindelijk meer onthuld over de mysterieuze robotonderzeeër Manta Ray (mantarog), met indrukwekkende nieuwe...
DARPA heeft eindelijk meer onthuld over de mysterieuze robotonderzeeër Manta Ray (mantarog), met indrukwekkende nieuwe beelden van het prototype van het onbemande onderwatervoertuig (UUV) dat voor het eerst getest werd...
Scheepsbouw & Offshore / 10-06-2024
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven