maart 2022 - Jaarbeurs
Algemeen / 29 maart 2023

Robotbedrijf Avular verhuist naar voormalig glaslaboratorium van Philips in Eindhoven

Robotbedrijf Avular neemt volgend jaar intrek in het voormalig glaslaboratorium van Philips op Strijp-T in Eindhoven. Het bedrijf wil met de verhuizing zijn groeiambities ondersteunen.

Avular richt zich op de productie van zogeheten mobiele robots en drones, en levert bijbehorende software. Het bedrijf richt zich hiermee op partijen die zelf mobiele robots en drones op de markt willen brengen. Zij kunnen met behulp van het aanbod van Avular hun eigen systemen vormgeven, waarbij zij de mobiele robots en drones op maat kunnen aanpassen. Ook kan Avular voor klanten mobiele drones en robots op maat produceren. Het richt zich hiermee op partijen die hiervoor zelf niet over de benodigde middelen beschikken.

Modulaire mobiele drone

Het biedt hiervoor modulaire oplossingen aan. Zo levert het bedrijf onder de naam ‘Autopilot: The Origin One’ een modulaire mobiele robot. Avular richt zich hiermee op robotintegrators, engineers en wetenschappers. De robots zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo zijn zij inzetbaar in omgevingen die variëren van industriële locaties tot ruige buitenlocaties, zoals bouwplaatsen.

The Origin One omvat geïntegreerde sensoren en een Autopilot-systeem van Avular, wat bestaat uit out-of-the-box hardware en software voor het realiseren van een autonoom robotsysteem. De robot kan autonoom en veilig naar een gewenste locatie navigeren onder dynamische en complexe omstandigheden. Dit zowel in binnen- als buitenruimten.

Vertex One

Vertex One is de modulaire drone van het bedrijf. Deze drones zijn al langer in beschikbaar en inmiddels ingezet in diverse toepassingen. Denk daarbij aan het inspecteren van industriële schoorstenen, maar ook aan het controleren van kassen. Ook in fabrieken en op bouwplaatsen zijn de drones van Avular ingezet. Net als The Origin One is de Vertex One inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen, waarbij de drone naar wens kan worden aangepast.

De drones zijn gebouwd om autonoom data te verzamelen. Avular levert de Vertex One inclusief autonomie en diverse sensoren die nodig zijn voor het uitvoeren van inspecties. De drones zijn op maat aanpasbaar en uitgerust met het Nvidia Jetson Orin NX AI-systeem. Ook is de Vertex One voorzien van een door Avular ontwikkeld real-time flight controller-systeem.

Bestaande machines autonoom maken

Avular levert ook een oplossing waarmee bedrijven bestaande machines kunnen ombouwen tot een robot: Avular Autopilots. Dit is een integrale oplossing die volgens Avular alles omvat dat bedrijven nodig hebben voor het ombouwen van hun bestaande machines tot autonome systemen. Autopilots omvat alle componenten die bedrijven hiervoor nodig hebben, waaronder sensoren, rekenkracht en software.

Het Eindhovense bedrijf richt zich hiermee op een breed scala aan toepassingen. Focusgebieden zijn onder meer de agrarische sector, de bouw, utiliteitssector en industrie. De robots kunnen onder meer veilig navigeren in binnen- en buitenlocaties, ook indien hier dynamische objecten en obstakels aanwezig zijn. Menselijke interventie is volgens het bedrijf niet nodig.

Foto: Avular
De testkooi voor drones in aanbouw (foto: Avular)

Verhuizing naar Eindhoven

Avular verhuist in de herfst van 2023 naar het voormalig glaslaboratorium van Philips in Eindhoven. Het gaat om een locatie van 6.500 m2 groot, die ruimte biedt aan ongeveer 300 werknemers. Ook biedt het pand ruimte aan meer dan 250 bezoekers en omvat een groot auditorium.

De locatie krijgt uitgebreide mogelijkheden voor het testen van mobiele robots en drones. Zo is een omvangrijke testkooi van 1.800 m3 aanwezig voor het testen van drones. Ook zijn zowel binnen- als buitenlocaties beschikbaar voor het testen van robots.

De verhuizing is onderdeel van de ambitie van Avular om in 2030 een miljoen Avular-gebaseerde robots op de markt te hebben gezet. Het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf moet de juiste infrastructuur bieden voor het verder opschalen van de activiteiten en kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt.

Auteur: Wouter Hoeffnagel
Foto’s: Avular

Deel dit artikel

Meer nieuws

55 jaar oude watertaxi wordt milieuvriendelijk

55 jaar oude watertaxi wordt milieuvriendelijk

(PARTNER NIEUWS)
Scheepsbouw & Offshore / 31-05-2023
(productnews)
In 2019 lanceerde de Canadese startup Ride Solar een Kickstarter om een 52 jaar oude watertaxi om te bouwen tot een door...
In 2019 lanceerde de Canadese startup Ride Solar een Kickstarter om een 52 jaar oude watertaxi om te bouwen tot een door zonne-energie aangedreven cruiseschip voor sightseeingtours op Prince Edward...
Scheepsbouw & Offshore / 31-05-2023
Lees meer

High-tech circulaire AI-campus gepresenteerd als Europa’s Silicon Valley

High-tech circulaire AI-campus gepresenteerd als Europa’s Silicon Valley

(PARTNER NIEUWS)
Bouw & Constructie / 31-05-2023
(productnews)
Nu het ernaar uitziet dat AI-technologie de komende jaren een enorme impact zal hebben – ten goede of ten kwade...
Nu het ernaar uitziet dat AI-technologie de komende jaren een enorme impact zal hebben – ten goede of ten kwade – hoopt de Duitse gemeente Heilbronn mee te doen en...
Bouw & Constructie / 31-05-2023
Lees meer

China levert ’s werelds grootste containerschip

China levert ’s werelds grootste containerschip

(PARTNER NIEUWS)
Scheepsbouw & Offshore / 31-05-2023
(productnews)
De China State Shipbuilding Corporation (CSSC ) heeft het MSC Tessa megaschip geleverd aan de Mediterranean Shipping...
De China State Shipbuilding Corporation (CSSC ) heeft het MSC Tessa megaschip geleverd aan de Mediterranean Shipping Company. Met een dek dat een oppervlak van ongeveer vier voetbalvelden omvat, kan...
Scheepsbouw & Offshore / 31-05-2023
Lees meer

Fokker Next Gen werkt aan vliegtuig op waterstof

Fokker Next Gen werkt aan vliegtuig op waterstof

(PARTNER NIEUWS)
Lucht & Ruimtevaart / 31-05-2023
(productnews)
Een vliegtuig op waterstof van Nederlandse makelij. Dat is waaraan het bedrijf Fokker Next Gen werkt. Met behulp van het...
Een vliegtuig op waterstof van Nederlandse makelij. Dat is waaraan het bedrijf Fokker Next Gen werkt. Met behulp van het vliegtuig wil het bedrijf passagiers op CO2-neutrale wijze kunnen vervoeren...
Lucht & Ruimtevaart / 31-05-2023
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven