maart 2022 - Jaarbeurs
Algemeen / 25 juli 2019

ESEF Maakindustrie: Probleemoplosser in een snel groeiende markt

De maakindustrie groeit nog steeds met al zijn uitdagingen. Denk hierbij aan volle orderportefeuilles, logistieke en leveringsuitdagingen en het vinden van gekwalificeerd personeel. Daarnaast is een duidelijke transitie zichtbaar waar toeleveranciers steeds vaker een regiefunctie vervullen en verantwoordelijkheid nemen in de hele keten. Een verandering die vraagt om extra kennis, creativiteit en expertise. De sector blijkt op zoek naar antwoorden op een breed scala aan vaak zeer praktische vragen.

ESEF Maakindustrie speelt in op deze behoefte
De vakbeurs ESEF maakindustrie vindt het haar taak om antwoorden te bieden op deze vragen, of de richting naar de antwoorden hierop te geven. Het is echter gebleken dat bezoekers dat niet zo ervaren. Reden voor ESEF om uitgebreid onderzoek te doen naar de verwachtingen en wensen in de markt. Na maanden van diepte-interviews met brancheverenigingen, exposanten, bezoekers en marktpartijen is duidelijk geworden dat de markt op zoek is naar praktische, direct toepasbare informatie en tools. De markt wil verrast worden met “gave” voorbeelden van innovaties, nieuwe producten en gerichte oplossingen. 

Belofte van ESEF maakindustrie
ESEF Maakindustrie wil de vindplaats zijn voor alle stakeholders in de Nederlandse maakindustrie. Een inspirerende en dynamische omgeving die niet alleen informeert, maar vooral ook deelt. Waar je naartoe komt om elkaar te ontmoeten, te netwerken en praktische kennis op te doen. Een plek waar je écht wijzer wordt. Heldere taal, zonder krachttermen en met hands-on tips.

We gaan onze klanten helpen
De bezoekers aan ESEF Maakindustrie zitten vaak met een vraagstuk of een probleem waar ze een oplossing voor zoeken. Als je weet wat je zoekt is het internet de perfecte plek om een antwoord op je vraag te krijgen. Maar als je dat niet weet en je wilt graag in gesprek met een partij die je kan helpen, dan is ESEF Maakindustrie de perfecte plek.
Wij brengen vraag en aanbod samen op een manier waar het probleem van de bezoeker wordt gematcht met de oplossing van de exposant. Daarom is ESEF Maakindustrie ook de Supplier of Successful Solutions. “We gaan onze exposanten deze editie actief helpen om goed te omschrijven waarmee ze hun potentiële klanten kunnen helpen. Op deze manier brengen we de vraag en het aanbod gerichter bij elkaar. Dit doen we vooraf digitaal via onze matchmaking tool en laten we helder terugkomen op de beursvloer. Zo is voor de bezoeker gelijk duidelijk wie hem kan helpen met zijn vraagstuk”, aldus Floris de Zwart, Brandmanager ESEF Maakindustrie. 

Vier pijlers
Alles op een fundatie van vier stevige pijlers: kennis, zaken doen, netwerken en inspireren en onder de nieuwe naam ESEF Maakindustrie. Een flinke schep er bovenop dus. Een scherper gestelde belofte, met een herkenbare nieuwe stijl. Richtinggevend met een meer nationale focus. Wij zijn trots op de Nederlandse maakindustrie en dat willen wij uitdragen. In co-creatie met de markt en met een heldere ROI voor bezoekers en exposanten.

Relevanter zijn dan één keer per twee jaar
De resultaten van het onderzoek hebben een geheel nieuwe propositie tot gevolg die veel dichter bij de markt staat. Niet alleen een vakbeurs, die eens per twee jaar voorbijkomt, maar continue toegang voor de markt via de vakbeurs, een online platform en een jaarlijks kennisevent waar nieuws en duiding de vraag achter de vraag beantwoorden en bezoekers verrassen. Steeds goed onderbouwd en deskundig. Met een scherpe blik op de toekomst. 

Daarbij bieden wij de exposanten op ESEF Maakindustrie de mogelijkheid om langdurig met de markt in contact te zijn. Digitale tools, die zorgen voor koppeling van exposanten aan bezoekers, leveren harde sales leads. Niet alleen tijdens ESEF Maakindustrie, maar ook tijdens en na het event. Daarmee zijn we veel relevanter dan enkel vier beursdagen.

De paraplu die Maakindustrie.nl heet
Deze geheel nieuwe propositie komt straks samen onder een online paraplu: Maakindustrie.nl. Daar komt alles samen:

Maakindustrie Nieuws 
Vanuit de co-creatiegedachte wordt 24/7 informatie en duiding gegeven aan de markt. Via nieuwsbrieven, whitepapers en productinformatie blijft de markt goed op de hoogte.

ESEF Maakindustrie 
“Supplier of Successful Solutions”. Dé vindplaats voor toelevering, uitbesteding en engineering is iedere twee jaar de plek waar de Nederlandse maakindustrie bijeenkomt om bezoekers te informeren, inspireren en verrassen.

Maakindustrie Update
Een jaarlijks terugkerend kennisevent waar actuele onderwerpen door specialisten verder worden uitgediept en besproken. Daar is ook ruimte voor “branchevreemde” onderwerpen zoals internationaal ondernemen en industriële marketing. Naast hoogwaardige programmaonderdelen is hier ook veel ruimte om te netwerken.

Beleven
Het nieuwe concept wordt voor het eerst echt voelbaar tijdens ESEF Maakindustrie, dat van 17 t/m 20 maart 2020 in Jaarbeurs in Utrecht wordt georganiseerd. Traditiegetrouw tegelijkertijd met TechniShow, de grootste vakbeurs op het gebied van productietechnologie van de Benelux. Daar zal ook de eerste Maakindustrie Update plaatsvinden. De online paraplu Maakindustrie.nl wordt ondertussen geschikt gemaakt en gaat in een geheel nieuwe look and feel in oktober live.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nederlandse Carver vraagt faillissement aan

Nederlandse Carver vraagt faillissement aan

(PARTNER NIEUWS)
Automotive / 15-07-2024
(productnews)
Het doek valt voor de Nederlandse fabrikant van driewielers Carver. Het Leeuwardense bedrijf heeft faillissement...
Het doek valt voor de Nederlandse fabrikant van driewielers Carver. Het Leeuwardense bedrijf heeft faillissement aangevraagd. Carver is een producent van driewielige voertuigen. Kenmerkend is het kantelsysteem van de driewieler,...
Automotive / 15-07-2024
Lees meer

SolarDuck en RWE installeren offshore drijvend zonnepark in Nederlandse Noordzee

(productnews)
Het offshore drijvend zonnepark Merganser is met succes door het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck in samenwerking met RWE...
Het offshore drijvend zonnepark Merganser is met succes door het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck in samenwerking met RWE geïnstalleerd. Het project heeft als doel het structurele ontwerp, de verankering en elektrische...
Energie / 09-07-2024
Lees meer

Biobeton en biogene bouwmaterialen
met cyanobacteriën

Biobeton en biogene bouwmaterialen
met cyanobacteriën

(PARTNER NIEUWS)
Bouw & Constructie / 08-07-2024
(productnews)
Fraunhofer-onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om biogene bouwmaterialen te maken op basis van cyanobacteriën. De...
Fraunhofer-onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om biogene bouwmaterialen te maken op basis van cyanobacteriën. De bacteriën vermenigvuldigen zich in een voedingsoplossing, aangedreven door fotosynthese. Wanneer aggregaten en vulstoffen...
Bouw & Constructie / 08-07-2024
Lees meer

Europese importheffingen op Chinese EV’s van kracht

Europese importheffingen op Chinese EV’s van kracht

(PARTNER NIEUWS)
Automotive / 08-07-2024
(productnews)
De Europese importtarieven op elektrische voertuigen (EV’s) van Chinese makelij zijn in werking getreden. Met de...
De Europese importtarieven op elektrische voertuigen (EV’s) van Chinese makelij zijn in werking getreden. Met de importtarieven wil de Europese Commissie een gelijk speelveld creëren op de EV-markt. Het stelt...
Automotive / 08-07-2024
Lees meer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt maximaal 1x per week het laatste nieuws per email.
Inschrijven