maart 2022 - Jaarbeurs
Het event voor slimme maakoplossingen

Young Talent & Innovation Lane

Met de Young Talent & Innovation Lane krijgt de toekomst van de Nederlandse maakindustrie een mooi podium. Studententeams laten met hun projecten zien hoe productietechnieken als bijvoorbeeld 3D toegepast kunnen worden in moderne producten. Ook laten ze zien hoe samenwerkingsverbanden tussen verschillende afdelingen en bedrijven goed kunnen verlopen. Waardoor de teams hun ontwerpen kunnen versnellen en optimaliseren op het gebied van bijvoorbeeld lichtgewicht construeren of aerodynamica.

De acht teams zijn

TeamRembrandts

In 2019 TeamRembrandts became World Champion in the First Robotics Competition. TeamRembrandts is a Dutch Non-Profit organization that is the first Dutch robotics team, also known as Team 4481. Team Rembrandts, aka team 4481, is a robotics team located in Eindhoven with students from Fontys University of Applied Science, Zwijsen College and Heerbeeck College. HBO, WO, MBO and High school combined all together.

www.teamrembrandts.com

TECH2B

Regio Eindhoven. Een veel belovende start-up ontstaan in de Brainport regio. Heeft als doel de maakindustrie op de meest makkelijke manier te laten samenwerken.

Er is afgelopen jaar door deze innovatieve start-up een open mind software oplossing ontwikkeld.

Het is zelfs door Brainport development opgevallen, aangezien hiermee innovaties nog sneller kunnen worden geaccelereerd. Het platform is de slimste manier van samenwerken, en is zowel voor vragende als aanbiedende bedrijven en instellingen als universiteiten, instituten etc. de ideale manier van communiceren.

Het is geen vast geroest systeem maar heeft juist de focus op menselijkheid en community denken.

Gerelateerd aan: kunstmatige intelligentie / Blockchain en optimale realisatie van technische oplossingen

Solide

TUe / Brainport  – Energie transitie is het grote vraagstuk van komende decennia. Solide heeft hier een zeer nieuwe manier voor gevonden, namelijk om dit te kunnen bewerkstelen middels ijzer poeder. We laten hier graag een proefopstelling zien, die veel stof heeft doen opwaaien. Deze oplossingen zijn baanbrekend in opslag van energie en Co2.

www.teamsolid.org

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente ontwerpt en bouwt in één jaar een elektrische racemotor! Wij zijn een team van 14 studenten van de Universiteit Twente. Ieder jaar probeert een nieuw team door middel van innovatieve technieken een snellere motor te bouwen. Dit jaar zullen wij met onze motor rijden in Finland, Bermuda en natuurlijk op het TT circuit in Assen. Met ons team willen wij laten zien dat elektrisch vervoer niet alleen duurzaam is, maar ook super snel en gaaf!”

Robohub

In 2019 students form Robohub Eindhoven won the Delta Automation Contest in Shanghai, China. More than 80 universities from Asia compete in the Delta Automation Contest every year. We are a team motivated students and professionals that are working together to discover new solutions for robotic systems. Started within Fontys Engineering in Eindhoven as a ‘Centre of Expertise HTSM’-project, we have since grown to a team of diverse and expert members all with a passion for Industry 4.0. We compete in some of the worlds most advanced robotics competitions e.g. ‘Global Robocup’ and ‘Delta Automation Contest’ to challenge ourselves, push forward innovation and meet likeminded individuals. We share our knowledge with companies to help them automate and bring the fourth industrial revolution.

www.robohub-eindhoven.nl

Formula Student Team Delft

Wij zijn een team van 150 engineers (110 van TU Delft, 40 van MIT Boston) en ieder jaar ontwerpen, bouwen en racen wij met twee formule stijl auto’s. Met beide auto’s nemen wij deel aan de grootste wereldwijde studenten competitie, waar we concurreren tegen meer dan 600 internationale teams. Sinds het begin van het 20-jarige bestaan van ons team nemen ieder jaar nieuwe enthousiaste studenten het werk over om de gehele cyclus itererend op voorgaande jaren te doorlopen. Samen is het onze missie om de snelste elektrische raceauto’s te bouwen met de nieuwste technologie. Eén auto met coureur en één autonome auto waarbij de ontwikkeling van de autonome software en hardware het voortouw neemt, om zo in te spelen op de mobiliteit van de toekomst.

InMotion

InMotion is een studententeam met enthousiaste, gemotiveerde studenten van de TU/e en Fontys. We werken samen aan een elektrische raceauto die net zo snel op te laden is als een normale auto wordt getankt. Met deze auto hopen we de 24H van Le Mans te rijden in 2023. De auto die we bij ons hebben is onze Vision; een mock-up van wat voor ons de ultieme elektrische endurance raceauto zou zijn. Hij is extreem efficiënt omdat hij zo’n tien keer aerodynamischer is dan een formule 1 auto.

ESEF Maakindustrie verplaatst

ESEF Maakindustrie is verplaatst naar maart 2022
LEES BERICHT

Sprekers

Spreker 3
Spreker 2
Spreker 1